David Orgaz D’Hollander nieuwe CEO Schneider Electric België

Jean-Paul Brees, die gedurende 16 jaar aan de leiding stond van Schneider Electric België, gaf de fakkel door aan David Orgaz D’Hollander, die al meer dan 12 jaar voor de Groep werkt.

Trefwoorden: #CEO, #David Orgaz D’Hollander, #Schneider Electric

Lees verder

HR

( Foto: Schneider Electric )

ENGINEERINGNET.BE - D’Hollander was voornamelijk actief in Azië (China en Singapore). Daarvoor bekleedde hij enkele managementfuncties bij Siemens in België.

Met zijn diploma Elektronica van de Universiteit van Gent en een MBA van de INSEAD (Frankrijk), kon hij al zeer vroeg in zijn carrière verschillende ladders beklimmen. Hierdoor kreeg hij al snel meer commerciële verantwoordelijkheden en bevoegdheden inzake onderzoek naar oplossingen voor verschillende industriële sectoren.

David Orgaz D’Hollander: “Als leidinggevende zal ik mij in de eerste maanden voornamelijk toeleggen op mijn teams, die de belangrijkste schakel vormen om een sterk bedrijf uit te bouwen. Daarna kan ik mijn aandacht volledig focussen op onze partners en klanten, de community’s van startups en innovatie, alsook de academische wereld ...”


ACHTERGROND
In België bestaat Schneider Electric uit drie juridische entiteiten die zijn verdeeld over vijf vestigingen en één fabriek in Brussel (Ukkel). Momenteel telt het bedrijf 550 werknemers.