Laserpionier gaat voluit voor precisie

“Steeds de limieten opzoeken van wat met laser haalbaar is, is wat ons het best beschrijft”, zegt Paul Raymaekers die in 1988 Raytech oprichtte. Laser werd nog als disruptieve technologie gezien.

Trefwoorden: #3D metaalprinten, #laser, #microlaser, #Raytech

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Sindsdien kent de laser steeds meer toepassingen en groeit de vraag naar hoge precisie in de meest uiteenlopende sectoren.

Assortiment laserdiensten
Zijn eerste klanten voor de CO2-laser vond Raytech in de mechanische industrie en (textiel)machinebouw. Toen er voornamelijk stukken uit plaatdiktes van 3 à 15 mm gesneden werden. Ondertussen werkt Raytech vooral met micro fiberlasers waarmee het staal, rvs, alu, titaan en koperlegeringen uit dunnere plaat en zelfs folie snijdt. Diktes van 0,1 tot zelfs 0,01 mm komen frequent voor. “We positioneren ons niet zozeer in één specifieke sector. Elke aangeboden lasertechniek heeft specifieke kenmerken en heeft zo zijn eigen niche afzetmarkten.” aldus Raymaekers.

Waar lasersnijden ingezet kan worden voor toepassingen uit zeer uiteenlopende sectoren, zo wordt de techniek van laserboren slechts bij enkele applicaties toegepast. Laserboren maakt het mogelijk tot 1.600 gaten per seconde te perforeren, een ideaal proces bij de productie van filtratiedelen. “We moeten dus van alle markten thuis zijn om onze laserdiensten steeds te linken aan geschikte toepassingen”, besluit de zaakvoerder.

Microlasercentrum
Micro buislasersnijden, micro laserlassen, laserharden en laserboren zijn slechts een greep uit de activiteiten die plaatsvinden in het microlasercentrum. Kleinere tot microscopisch kleine componenten met strengere kwaliteitseisen worden er geproduceerd.

Denk maar aan toepassingen waarbij braamvorming en verontreiniging een absolute no-go is. Een actueel lopend product is een buisvormige sensorcomponent (diameter 1 mm) in RVS 301 dat 100% braamvrij gesneden dient te worden. Deze buisjes worden geproduceerd door een ultrasnelle buislasermachine die op maat van de toepassing werd ontwikkeld.

Ontwikkeling en maatwerk
“We kiezen voor complex maatwerk met strikte toleranties, dit kan in de vorm van stukwerk maar ook als totaalproject”, zegt Raymaekers. Voor diverse Europese klanten uit de automobiel, medische wereld of zelf brillenindustrie werd door het team van Raytech een lasermachine gebouwd, specifiek voor de toepassing.

Deze op maat gemaakte lasermachines stelt het in staat om kritische stukken af te leveren binnen een strikt afroepschema. Deze opstellingen in combinatie met automatisatie bieden de mogelijkheid om op economische wijze massaproducties te verzorgen.

Precisie 3D-metaalprinten
Met SLM poederbedtechnologie worden fijnmechanische componenten met de laser opgebouwd. Dit vooral in titanium, maar ook aluminium is mogelijk. Er is echter niet alleen het printproces. Vaak is er ook een nabewerking vereist om gladde oppervlaktes te bekomen. Gravitatietrommels, straalcabines en CNC draai- en freesmachines kunnen hiervoor ingezet worden.

“Eén van de voordelen van 3D-printen dat vaak belicht wordt, is het maken van complexe interne kanalen”, haalt Raymaekers aan. “Maar wat met het nabewerken van deze moeilijk bereikbare zones?” Om een oplossing te bieden aan deze veel voorkomende probleemstelling introduceerde Raytech een eigen ontwikkelde nabewerkingsmethodiek waarmee het mogelijk is om interne holtes verder na te bewerken tot een Ra-waarde <1,5 µm.

Raytech telt ongeveer 20 werknemers in Brugge. De werkplaats is opgedeeld in vier zones: het laseratelier met een reeks lasermachines (YAG, CO2, fibersnij-/las-/graveermachines), het microlasercentrum, het 3D-print compartiment en een overkoepelende nabewerkingszone.



www.raytech.be