Vorig jaar record aan buitenlandse investeringen in Vlaanderen

Buitenlandse bedrijven investeerden 5,20 miljard euro in Vlaamse sites. Concreet gaat het over 258 nieuwe investeringsprojecten, waarmee 5.384 extra banen werden gecreëerd.

Trefwoorden: #banen, #chemische sector, #Duitsland, #Flanders Investment & Trade, #Frankrijk, #handel, #investeringen, #jobs, #Nederland, #projecten, #sites, #Verenigd Koninkrijk, #Vlaanderen, #VS

Lees verder

Nieuws

( Foto: traimak - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In vergelijking met 2018 is het totale investeringsbedrag in 2019 gestegen van 4,24 miljard naar 5,20 miljard euro.

Deze stijging van 22,64% is vooral te danken aan uitzonderlijke investeringen in de chemische sector. Dat blijkt uit de jaarcijfers van Flanders Investment & Trade (FIT).

"Deze cijfers geven aan dat, ondanks de wereldwijde vertraging van de economische groei en de toenemende handelsspanningen, Vlaanderen een zeer aantrekkelijke bestemming blijft voor internationale investeerders", aldus Claire Tillekaerts, Gedelegeerd bestuurder FIT.

Net als voorgaande jaren staat de VS opnieuw bovenaan de lijst van belangrijkste buitenlandse investeerders in Vlaanderen met 45 nieuwe projecten, wat een aandeel van 17,44% vertegenwoordigt.

Voor het vijfde jaar op rij wordt de VS op de voet gevolgd door Nederland, met 40 projecten die een aandeel van 15,50% vertegenwoordigen. De andere grote buurlanden van België - het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland - vervolledigen de top 5.

Een opvallende trend is de opkomst van Britse investeringen. In 2019 verdubbelde het aandeel Britse investeringen in Vlaanderen in vergelijking met het jaar daarvoor: van 5,58% naar 10,85%.