Vierde editie Open Innovation Challenge focust op veilig net- en databeheer

De Elia groep organiseert voor de vierde keer een Open Innovation Challenge en focust dit keer op de ontwikkeling van digitale oplossingen voor een veilig net- en databeheer.

Trefwoorden: #Elia, #netbeheerder, #Open Innovation Challenge, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Elia Groep )

ENGINEERINGNET.BE - Om de noden van de energietransitie op te vangen, evolueert ons elektriciteitssysteem razendsnel. Ook het dagelijkse beheer ervan wordt elke dag wat complexer. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën kunnen we onze activiteiten voortdurend optimaliseren.

Maar om het snelle innovatieritme te kunnen volgen, moeten er belangrijke partnerschappen aangaan worden in een aantal duidelijk afgebakende samenwerkingsdomeinen.

In de vierde editie van deze innovatiewedstrijd voor startups wereldwijd gaat men vooral samenwerken rond de ontwikkeling van digitale oplossingen om de risico’s voor het veilig netbeheer en de risico’s voor de veiligheid van onze data- en informaticasystemen nog voort te beperken (bijv. foutendetectie, betrouwbaarheid van informatiebronnen, bescherming van privégegevens, ...).

Vorig jaar dienden 83 startups en kmo’s hun kandidatuur in. De kandidaten van deze vierde editie hebben sinds begin deze week twee maanden de tijd om een dossier in te dienen. Einde maart worden dan 20 voorstellen geselecteerd.

De geselecteerde startups krijgen de kans om hun project verder uit te werken met een expert van Elia of 50Hertz. Uiteindelijk zullen 5 finalisten deelnemen aan het slotevent in juni waar de projecten voorgesteld worden aan een jury.

De winnaar ontvangt 20.000 euro en krijgt de kans om het voorstel binnen Elia groep in België of Duitsland te implementeren.


Geïnteresseerde startups kunnen zich hier inschrijven.

Op de foto: De winnaar van vorig jaar: Okto Accoustics.