45% van de werkgevers krijgt vacatures moeilijk ingevuld

De voornaamste conclusie van de dertiende editie van de enquête van ManpowerGroup naar tekorten aan talent in 44 landen en gebieden is dat dit tekort wereldwijd blijft groeien.

Trefwoorden: #Manpower Group, #vacatures, #werkgevers, #zoektocht naar talent

Lees verder

HR

( Foto: jozefmicic - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Op nationaal niveau meldt 45% van de 1.000 bevraagde werkgevers problemen te ondervinden bij het invullen van vacatures. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van vorig jaar en het hoogste aantal sinds 2006.

Op regionaal niveau bereiken talentekorten nooit eerder geziene hoogtes in Vlaanderen (55%) en in Brussel (43%), terwijl ze licht dalen in Wallonië (27%).

Philippe Lacroix, Managing Director van ManpowerGroup BeLux: "Er zijn twee redenen voor deze toegenomen tekorten; ten eerste een kwantitatieve factor: de pool van beschikbare kandidaten blijft krimpen door de vergrijzing en het vertrek van de babyboomers. Vervolgens een kwalitatieve factor: de vaardigheden staan onder druk onder invloed van complexere taken en digitalisering.”

Het zijn de werkgevers in de sector Transport en Logistiek (92%), de Horeca (65%), Openbare diensten, gezondheidszorg, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening (51%) en de Maakindustrie (47%) die het meest worden getroffen door het tekort aan talent. Zoals bij de vorige edities wordt de top 10 van de jobs waarvoor werkgevers wervingsproblemen ondervinden nog steeds aangevoerd door de technische en handarbeid.

Net als vorig jaar zijn het de grote (= 250 werknemers) en middelgrote ondernemingen (50 tot 249 werknemers) die zeggen dat ze het meest onder druk staan bij het werven vanwege tekorten.

Wereldwijd geeft 54% van de ondervraagde werkgevers aan dat ze moeite hebben met het juiste profiel te vinden. Dat is de hoogste score in 12 jaar.