Bedrijventerrein Geel-West neemt 3 windturbines in gebruik

Luminus bouwde deze 3 windturbines op de terreinen van Janssen Pharmaceutica, Boons en Transfurans Chemicals in bedrijventerrein Geel-West. Hiermee wordt jaarlijks 7.081 ton CO2 vermeden.

Trefwoorden: #Boons, #CO2, #CO2-uitstoot, #Janssen Pharmaceutica, #Luminus, #Transfurans Chemicals, #windturbines

Lees verder

Nieuws

( Foto: Luminus )

ENGINEERINGNET.BE - De drie windturbines met elk een totale hoogte van 180 meter en een geïnstalleerd vermogen van 3,6 MW produceren samen jaarlijks 25.000.000 kWh groene energie.

Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen: “We hebben nood aan projecten als dit. De groei aan windenergie ‘op het land’ vertraagt. Dat staat haaks op de ambitieuze doelstellingen die we moeten realiseren.”

De lokaal geproduceerde groene energie zal grotendeels gebruikt worden door Transfurans Chemicals en Janssen Pharmaceutica. Wat niet door deze twee bedrijven wordt verbruikt, wordt op het net gezet.

Met deze installatie verkleinen deze bedrijven niet enkel hun ecologische voetafdruk, maar daalt ook hun energiefactuur.


Op de foto (vlnr.):
Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus, Vera Celis, burgemeester van Geel, Cathy Berx, gouverneur van Antwerpen en Stef Heylen, CEO van Janssen Pharmaceutica tijdens de officiële inhuldiging.