SCK CEN en EDF ondertekenen MoU rond nucleair onderzoek

SCK CEN en EDF, wereldleider in koolstofarme energie, bundelen door deze samenwerking hun expertise in nucleair onderzoek voor veilige, betaalbare en koolstofvrije elektriciteit.

Trefwoorden: #EDF, #koolstofvrije elektriciteit, #nucleair onderzoek, #SCK CEN

Lees verder

Techniek

( Foto: SCK CEN )

ENGINEERINGNET.BE - Beide partners zullen in verscheidene domeinen gaan samenwerken: het simuleren van het gedrag van brandstof, het beheer van radioactief afval, het ontwikkelen van toekomstige reactorconcepten en baanbrekende methoden om reactorcomponenten te vervaardigen.

Bernard Salha, technisch directeur en R&D-directeur bij EDF: “SCK CEN is een toonaangevend onderzoekscentrum op het vlak van nucleair onderzoek in Europa. Wij slaan de handen in elkaar om de ontwikkeling van innoverende oplossingen te versnellen.”

Het Belgische onderzoekscentrum telt meer dan 850 medewerkers en beschikt over een uitgebreide kennis over materiaalveroudering, het gedrag van nucleaire brandstof en radioactief afval. Die onderzoeken worden uitgevoerd in de onderzoeksinfrastructuren van het centrum.

Eric van Walle, directeur-generaal van SCK CEN vult aan: “Materiaalonderzoek is onontbeerlijk om de veiligheid van kerncentrales te garanderen en de werking ervan te verbeteren."


Op de foto:
De Memorandum of Understanding (MoU) werd ondertekend door Bernard Salha, technisch directeur en R&D-directeur van EDF (Electricité de France), en door Derrick Gosselin en Eric van Walle, respectievelijk voorzitter van de Raad van Bestuur en directeur-generaal van SCK CEN.