VIB bouwt innovatieve bioincubator en nieuw hoofdkantoor

Om tegemoet te komen aan de ontwikkeling in de biotechsector bouwt VIB, met met PMV als co-financier, een ultramoderne bio-incubator met daarin ook het nieuwe hoofdkantoor.

Trefwoorden: #bioincubator, #biotech, #Tech Lane Ghent Science Park, #VIB

Lees verder

Techniek

( Foto: © Modulo-SBA-Istema )

ENGINEERINGNET.BE - Dit gebouw komt op de nieuwe technologiecampus op Tech Lane Ghent Science Park, campus Eiland werd ontworpen door Modulo Architects, Stéphane Beel Architects, en studiebureau Istema.

Dit moet ook een antwoord bieden op de toenemende vraag naar aangepaste labo-infrastructuur en zal ook de nieuwe biotoop worden van de ondersteunende diensten van VIB.

De bio-incubator zal plaats bieden aan tien tot vijftien startende biotechbedrijven. De nabijheid van kennisinstellingen met de nodige expertise en talenten zorgt voor een uitstekende voedingsbodem voor jonge starters.


Over het Tech Lane Ghent Science Park
Dit nieuwe bedrijventerrein wordt ontwikkeld volgens vooruitstrevende, internationale standaarden en zal fungeren als een low impact campus. Het wordt een aantrekkelijke werkomgeving, waar sterk wordt ingezet op gezamenlijke voorzieningen en op de ondersteuning van samenwerkingen tussen bedrijven.

Het park, en bij uitbreiding ook het nieuwe VIB gebouw, heeft de ambitie om een BREEAM-certificaat te behalen. Met dit duurzaamheidskeurmerk wil het inzetten op de realisatie van duurzame gebouwen met een minimale milieu-impact.