Installatie alle turbines offshore windpark Northwester 2 voltooid

Parkwind voltooide in samenwerking met MHI Vestas en Jan De Nul Group de installatie van de 23 turbines voor het offshore windmolenpark Northwester 2, met een totale capaciteit van 219 MW.

Trefwoorden: #Jan De Nul, #MHI Vestas, #Northwester 2, #offshore windpark, #Parkwind

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jan De Nul )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie van de turbines ging van start in december 2019, maar uitzonderlijk slecht weer in de eerste maanden van het jaar zorgden echter voor vertraging in het installatietempo.

Daarom werd half maart een tweede installatieschip ingeschakeld. Dankzij een professionele aanpak en de nauwe samenwerking konden alle partijen de projectuitdagingen overwinnen en gedurende het hele traject, tot de installatie van de laatste windturbinegenerator, volledige operationele controle behouden.

MHI Vestas is ook verantwoordelijk voor het onderhoud van de V164-9,5 MW-turbines in het Northwester 2-windmolenpark gedurende 15 jaar.

Dankzij een uiterst vlotte en efficiënte samenwerking, een betrouwbare toeleveringsketen en de industrialisering van offshore windenergie in België kon Northwester 2 binnen een verkort tijdsbestek worden gerealiseerd.


ACHTERGROND
Het offshore windmolenpark Northwester 2 ligt in de Belgische Noordzee, ongeveer 50 km voor de kust van Oostende en is het eerste commerciële project met V164-9.5 MW-turbines.