Samenwerking tussen Wabco en Sioen in strijd tegen ladingdiefstal

Wabco bundelt zijn expertise met het Belgische Sioen Industries. Samen willen ze het groeiende probleem van ladingdiefstal uit trailers tegengaan met innovatieve, geconnecteerde technologie.

Trefwoorden: #dekzeil, #fleetmanagement, #ladingdiefstal, #Sioen Industries, #trailer, #Wabco

Lees verder

Techniek

( Foto: Wabco )

ENGINEERINGNET.BE - Het aantal gevallen van ladingdiefstal neemt systematisch toe. Uit een rapport van BSI Supply Chain Services and Solutions blijkt dat bij 86% van de ladingdiefstallen in Europa goederen gestolen worden uit vrachtwagens.

Zo’n diefstal heeft niet enkel impact op de toelevering van klanten, maar ook nadelige gevolgen voor de vlooteigenaars: van beschadigde opleggers en vrachtwagens tot downtime en hogere verzekeringspremies.

In lijn met zijn missie 'innoveren om te beschermen' heeft Sioen zijn technologie geüpgraded om een slim, meerlagig dekzeil met geleidende lagen te ontwikkelen, dat op de deuren of zijkanten van een trailer kan worden aangebracht.

Wabco zal deze technologie aansturen via zijn geavanceerde fleetmanagementoplossing (FMS). Zo gaat er automatisch een alarm af als er met het dekzeil wordt geknoeid. Chauffeurs krijgen een duidelijk hoorbaar alarm of een bericht in de cabine van de vrachtwagen en een backofficeplatform wordt er in realtime een alarmsignaal verstuurd naar de backoffice van de vloot.

Vlootbeheerders kunnen de oplossing ook combineren met een geavanceerde, draadloze elektrische deurvergrendeling die op afstand en in realtime de deuren van de trailer monitort en beheert. Deze combinatie zorgt voor nog meer mogelijkheden om inbreuken in realtime te controleren.