• 15/03/2012
  • |     BB

Axel Vlaminck winnaar Technologie Olympiade 2012

Axel Vlaminck (18) van het Vrij Technisch Instituut Sint-Laurentius in Lokeren mag zich gedurende één jaar het grootste technologietalent in Vlaanderen noemen.

Trefwoorden: #Sint-Laurentius, #Technolady, #technologie olympiade, #technologietalent, #Vrij Technisch Instituut

Lees verder

opleidingen

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE -- Vlaminck won zonet de finale van de tweede editie van de Vlaamse Technologie Olympiade. Axel was de beste in een technologie-examen en vier engineeringopdrachten en gaat naar huis met de hoofdprijs ter waarde van 1000 euro.

Rani Mertens uit Malle mag zich dan weer ‘Young Technolady’ noemen; zij eindigde als eerste meisje op dit groot technologie-examen en mag als beloning binnenkort een namiddag lang meedraaien met Christ’l Joris, voorzitter van technologiefederatie Agoria en verlichtingsbedrijf Etap.

Dat jongeren wel degelijk belangstelling hebben voor wetenschap en technologie bewijst overigens het grote aantal inschrijvingen voor de Vlaamse Technologie Olympiade.

Aan de voorronde, waarbij een vragenlijst over allerlei technische en wetenschappelijke vakken moest worden ingevuld, namen maar liefst 1.251 jongeren uit 108 verschillende scholen deel.

De verdeling jongens-meisjes was 90-10 procent. 40 jongens en 4 meisjes haalden de finale.


ACHTERGROND
De gemiddelde score in die voorronde bedroeg 56,1% (vorig jaar 53%), globaal positief dus. Om een ticket te krijgen voor de finale was een score van minstens 80% (vorig jaar 77%) vereist. De scholen uit Limburg en Oost-Vlaanderen mochten de meeste finalisten afvaardigen. Alle deelnemers aan de finale kregen een leuke prijs uit een totale prijzenpot ter waarde van 10.000 euro.