MIVB bestelt extra 128 hybride bussen bij Volvo

Volvo Bus ontving een tweede grote order voor 128 hybride bussen voor de MIVB Brussel. Daarnaast omvat de bestelling een optie voor service en onderhoud van de aandrijflijn en batterijen.

Trefwoorden: #CO2, #emissie, #hybride bus, #MIVB, #openbaar vervoer, #stikstof, #uitstoot, #Volvo, #Volvo Bus

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Bus )

ENGINEERINGNET.BE - De aankoop van deze nieuwe hybride bussen kadert in de overeenkomst die in 2018 door de openbare vervoersmaatschappijn MIVB aan Volvo Bus werd toegekend.

De nieuwe batch van 128 bussen zal in 2021 worden geleverd. Het doel is om gradueel het volledige wagenpark van de stad uit te rusten met elektrisch aangedreven voertuigen.

De aangeschafte Volvo 7900 Hybrid wordt volledig aangedreven door elektriciteit, stil en emissievrij vanuit stilstand tot 20 km/u. Bij hogere snelheden wordt automatisch een kleine dieselmotor geactiveerd.

De accu's van de bus worden opgeladen via de tijdens het remmen teruggewonnen energie, dus is er geen laadinfrastructuur vereist. Brandstofverbruik en CO2-uitstoot zijn 25 tot 40% lager dan bij een dieselbus. De uitstoot van deeltjes en stikstofoxide is 50% lager.