Ghent Logistic Campus in Gentse haven schiet uit de startblokken

Heylen Warehouses bouwt met Ghent Logistic Campus, gelegen in de Gentse haven, North Sea Port, een logistieke site van 250.000 m² en creëert hiermee 500 bijkomende jobs in de regio.

Trefwoorden: #Heylen Warehouses, #logistiek, #magazijnen, #North Sea Port

Lees verder

Nieuws

( Foto: North Sea Port )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze vestiging investeert Heylen Warehouses in de beloftevolle toekomst van logistiek en e-commerce, waarbij het belang van een verkorte supply chain steeds groter wordt.

De nood aan meer opslagruimte ‘dichter bij huis’ neemt toe. Productie- en assemblageprocessen zijn opgebouwd uit een complexe keten van toeleveranciers. Zij dienen elk hun producten just-in-time en met minimale voorraden aan te leveren bij hun eindklant en dat op mondiale schaal.

Corona laat ons zien hoe kwetsbaar deze ketens kunnen zijn als de logistiek hapert. Door meer strategisch gelegen opslagruimtes in ‘dichter bij huis’ te voorzien, kunnen levertermijnen verkort worden en is men ook minder afhankelijk van schakels.

Met Ghent Logistic Campus werd naar een multi-modale locatie gezocht, een vestiging die makkelijk te bereiken is en waar een grote aan- en afvoer van producten kan worden gegarandeerd. Die locatie werd gevonden bij North Sea Port, op het bedrijventerrein Rieme-Noord.

Daarnaast zorgt de komst van het nieuwe duurzame logistieke warehouse voor heel wat jobcreatie. De site biedt (waarschijnlijk) ruimte om zo’n 500 extra jobs te creëren in de regio Gent.


Op de foto:
Ondertekening van de concessieovereenkomst voor de ontwikkeling van dit grootschalige logistieke project.