Energie-efficiëntie productieprocessen dankzij ELGi Compressoren

ELGi Compressors voltooide een upgrade van het persluchtsysteem op de productielocatie van Nederlandse Rubber Resources met een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik als gevolg.

Trefwoorden: #compressoren, #ElGi Compressoren, #energie-efficiëntie, #recyclage, #Rubber Resources

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rubber Resources - © Rob Nijpels )

ENGINEERINGNET.BE - De productielocatie van Rubber Resources (een belangrijke Europese speler in de rubberreproductie) in het Nederlandse Maastricht kende na de modernisering een verhoogde efficiëntie en een lager energieverbruik, wat bijdraagt aan het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

Gerrit Rehorst, General Manager van Rubber Resources: “Wij zijn gespecialiseerd in het recyclen van rubberafval, voornamelijk butyl binnenbanden en de loopvlakken van banden voor zware voertuigen, tot een duurzaam en kostenbesparend alternatief voor de rubberindustrie. Onze missie is het duurzaam hergebruik van rubber en daarom is het onze prioriteit om onze processen, vooral onze perslucht, zo energiezuinig mogelijk te maken.”

“Het was daarom een gemakkelijke beslissing om de bestaande 180kW-compressor te vervangen door een 110kW variabele snelheid van de ELGi EG Premium Serie, wat resulteerde in het bereiken van toonaangevende energie-efficiëntie, betrouwbare en lage onderhoudskosten met een ondersteunend netwerk en bijpassende expertise. Daarnaast is ELGi erin geslaagd om de installatie te installeren en in bedrijf te stellen binnen 3 weken nadat we de bestelling hadden geplaatst volgens de contractuele overeenkomst.”

Chris Ringlstetter, president van ELGi Europe: “Bij ons realiseren we ons dat energie-efficiëntie meer is dan een modewoord - het is een operationele en sociaaleconomische noodzaak, maar ook markt- en branchespecifiek. Perslucht in Europa is verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de totale energie-output van Europa."

“Normen voor energiebesparing voor bedrijven in Nederland zijn behoorlijk streng. ELGi's EG-serie met ingebouwde frequentieregelaar en het laagste stroomverbruik in zijn klasse heeft bewezen een bijdrage te leveren aan het verminderen van het totale energieverbruik van de 24/7 productie-activiteiten van Rubber Resources."

In de afgelopen 60 jaar heeft ELGi producten van wereldklasse ontwikkeld met de beste levenscycluskosten, wat resulteert in een hogere uptime voor de klant. De EG-serie oliegesmeerde compressoren biedt klanten hoogwaardige perslucht onder de zwaarste omgevingsomstandigheden, terwijl ze tegelijkertijd minimale uitvaltijd garanderen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de EG-serie is dat deze de state-of-the-art technologie van ELGi's olie-geïnjecteerde schroefelement bevat, voor een lange en probleemloze levensduur tegen een van de laagste bedrijfskosten.

Het volledige pakket van de EG-serie bevat het door ELGi ontworpen schroefelement met ELGi's unieke ?V-rotorprofiel, dat zeer efficiënt is en veel langzamer werkt dan de meeste andere units op de markt.

De ingebouwde ELGi CONSERVE-frequentieregelaars (VFD) stemmen het compressorvermogen af op de vraag door het motortoerental te variëren - waardoor het stroomverbruik wordt verminderd in overeenstemming met de verminderde vraag.

Vergeleken met een compressor zonder VFD kan een EG-serie over een periode van tien jaar een verlaging van 34 procent in energiekosten opleveren.


Meer informatie
ElGi Compressors - + 32 2 828 01 441
elgi_benelux@elgi.com - www.elgi.comBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.