Belfius en Lab Box investeren 7 miljoen euro in Skipr

Skipr, all-in-one mobiliteitsoplossing voor werkgevers uit de private en publieke sector, hun werknemers en voor zelfstandigen, krijgt hierdoor Belfius als referentieaandeelhouder.

Trefwoorden: #Belfius, #Lab Box, #MaaS, #mobiliteit, #Mobility as a Service, #Skipr

Lees verder

Techniek

( Foto: Skipr )

ENGINEERINGNET.BE - De participatie van Belfius kadert in een exclusieve, strategische samen­werkings­overeen­komst met Skipr, waarbij deze laatste zijn digitale expertise en MaaS- (Mobility as a Service) aanbod verder kan innoveren en versterken.

Mobility as a Service of kortweg MaaS is een onmisbare bouwsteen geworden op weg naar een meer duurzame mobiliteit. De maatschappelijke tendens en toenemende vraag van bedrijven en werknemers naar complete en eenvoudige mobiliteitsoplossingen voor professionele verplaatsingen met het onderling delen van verschillende vervoersmiddelen, werd nog versterkt door de Covid-19-crisis.

Skipr werd opgericht in 2018 door Lab Box, de start-up incubator van D’Ieteren Auto, en helpt bedrijven om werknemers en zelfstandigen een volledig mobiliteitsspectrum aan te bieden, dat toegankelijk en duurzaam is, met een combinatie van het openbaar vervoer, micromobiliteit, deelmobiliteit en het eigen voertuig.

Bedrijven en zelfstandigen kunnen via hun platform een beroep doen op een brede waaier aan mobiliteitsdiensten zoals onder andere NMBS, MIVB, De Lijn, TEC, Bird, Uber, Poppy, Billy, Dott en vele anderen.

Fleetmanagers en werknemers besparen bovenop de efficiënte reistijden ook administratiekosten, gelet op de bundeling van de verschillende aankoopbewijzen in één enkele factuur.

Met de steun van zijn aandeelhouders wil Skipr een strategische positie in de Belgische markt verwerven en de leider worden op het vlak van eengemaakte oplossingen voor werknemersmobiliteit. Daarnaast zal eerst naar Frankrijk uitgebreid worden, waarna andere markten zullen volgen.