• 19/03/2012

Thaise epichloorhydrinefabriek gebruikt Solvay’s Epicerol-technologie

Partner van Solvay zou, met haar productiecapaciteit van 100.000 ton per jaar, voldoen aan de vraag naar pichloorhydrine in de regio Azië - Stille Oceaan.

Trefwoorden: #epichloorhydrine, #epichloorhydrinefabriek, #epoxy, #solvayn vinythai

Lees verder

b2b

( Foto: Vinythai )

ENGINEERINGNET.BE -- Solvay maakt bekend dat zijn Thaise partner Vinythai zijn biogebaseerde epichloorhydrinefabriek in Map Ta Phut, Thailand met succes heeft opgestart. De fabriek maakt gebruik van Solvay's ‘Epicerol’-technologie, gebaseerd op de transformatie van glycerine, een nevenproduct uit de raffinage van plantaardige oliën tot biobrandstof.

De Epicerol-technologie wordt beschermd door in totaal 1.000 octrooien, waarvan een aantal al verleend zijn in diverse landen.

Epichloorhydrine is een grondstof voor de productie van epoxyharsen die steeds vaker worden gebruikt in corrosiebestendige coatings en in de elektronische, de automobiel- en de vliegtuigindustrie.

De fabriek met haar productiecapaciteit van 100.000 ton per jaar kan nu voldoen aan de groeiende vraag in de regio Azië - Stille Oceaan. Ze vergde een investering van 120 miljoen EUR.

Vincent de Cuyper, Algemeen Directeur van de sector Chemie van de Groep en lid van het Uitvoerend Comité van Solvay: “De snelgroeiende regio Azië - Stille Oceaan kan nu beschikken over een ecologisch duurzame technologie op basis van een hernieuwbare grondstof. Deze zopas opgestarte fabriek van wereldklasse creëert een win-winsituatie voor de klanten van Vinythai en voor de aandeelhouders"

"(…) In het licht van de marktdynamiek in de hele regio wil Solvay zijn epichloorhydrineproject in het Chinese Taixing graag voortzetten. Hiervoor heeft het onlangs de vergunningen gekregen van de autoriteit die de impact op het leefmilieu beoordeelt.”


(KV)