• 19/03/2012

Scaldis bestelt kraanschip met 4.000 ton hefvermogen

Scaldis bestelt gigantisch kraanschip voor offshore installatie civiel, olie & gasindustrie, hernieuwbare energie, bergingswerken en afbraak van oude olie- en gasplatformen.

Trefwoorden: #hijskraan, #huisman kranen, #kraanschip, #scaldis, #vuyk engineering

Lees verder

b2b

( Foto: andere kranen van Scaldis )

ENGINEERINGNET.BE - De Antwerpse specialist inzake zwaar hijswerk op het water, Scaldis Salvage & Marine Contractors NV, bestelde een kraanschip met 4.000 ton hijsvermogen voor offshore installatie civiel, olie & gasindustrie, hernieuwbare energie (offshore windmolenparken), bergingswerken en decommissioningwerken (afbraak van oude olie- en gasplatformen).

In het algemeen zal het schip echter ook kunnen ingezet worden voor elk type zwaar hijswerk in uitdagende omstandigheden, zoals o.m. constructie van brugdelen en het ruimen van scheepswrakken.

Het betreft een zelfvarend DP2, voorziening van een heliplatform in combinatie met een accommodatiecapaciteit voor 78 personen. Het is besteld bij de Koreaanse scheepsbouwers STX Offshore & Shipbuilding, en zal gebouwd worden op de scheepswerf van STX in Dalian, en afgewerkt worden te Xiamen, beiden in de Volksrepubliek China.

Het ontwerp werd in-huis voorbereid op basis van de ervaring die Scaldis heeft verworven bij het hijsen van zware objecten in uitdagende offshore omstandigheden. De kiel zal worden gelegd in februari 2013; de oplevering is voorzien voor de lente 2014.


(KV)

ACHTERGROND
Het kraanschip is voorzien van twee Huisman kranen met elk een hijsvermogen van 2.000 ton, gebaseerd op een ontwerp van Vuyk Engineering Rotterdam. Bovendien heeft het schip een extra laadvermogen van 3.000 ton. Deze kranen kunnen op het schip 25 m verschoven worden. Op die manier kan het dek gebruikt worden om lasten te vervoeren en later te plaatsen.

Het schip en de kranen zijn geïntegreerd ontworpen om de maximum last te kunnen hijsen tot 1,5m significante golfhoogte. In die omstandigheden is het vrijboord nergens kleiner dan 3m. In standby of transport mag de significante golfhoogte oplopen tot 7,0m. Opmerkelijk is verder dat de maximum last ook kan gehesen worden in een waterdiepte van nauwelijks 5,0m.

De vier azimuth thrusters en het DP2 systeem laten installatiewerk in diepere wateren zonder het gebruik van ankers mogelijk. Dit waarborgt meer flexibiliteit en efficientie en de mogelijkheid te werken in zones waar bv. reeds veel pijpleidingen of kabels op de bodem zijn aangebracht. Daarnaast is het kraanschip voorzien van 4 stuks hoofd werkankers en lieren en 4 stuks secundaire.

Het krachtige en snelle ballastsysteem zal de hijsoperatie perfect kunnen volgen, wat een snellere en continue werking met zich zou meebrengen. Het schip zal voorzien zijn van een zogenaamde ‘moonpool’ voor een los te bedienen ROV (Remote Operated Vehicle) voor de inspectie en het begeleiden van het installatiewerk op de zeebodem. Tenslotte maakt de aanwezigheid van zware fenders het mogelijk in volle zee transportbakken te laden of te lossen.