Dirk Van Evercooren wordt nieuwe algemeen directeur ODE Vlaanderen

Op 1 november 2020 zal Dirk Van Evercooren starten als nieuwe als algemeen directeur bij ODE Vlaanderen. Hij volgt Bram Claeys op, die in mei laatstleden officieel afscheid aankondigde.

Trefwoorden: #Bram Clays, #Dirk Van Evercooren, #energietransitie, #ODE Vlaanderen

Lees verder

HR

( Foto: ODE Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Van Evercooren, geen onbekende in de energiesector, is econoom van opleiding.

Na zijn studies begon hij als adviseur op de studiediensten van het ABVV. Sinds 2002 werkt hij bij VREG, de Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt, waar hij tot op heden de functie van directeur van het departement Marktwerking vervult.

Daarnaast was hij tot dit jaar voorzitter van het Association of Issuing Bodies en co-voorzitter van de Customer Empowerment Work Stream binnen de CEER, Council of European Energy Regulators.

Van Evercooren: “De energietransitie en de omslag naar een duurzame samenleving zijn cruciale uitdagingen die we in dit decennium moeten waarmaken. Inzetten op hernieuwbare energie en energie-efficiëntie is belangrijk voor ons klimaat, maar zeker ook voor onze economie. De energietransitie speelt in Vlaanderen een belangrijk rol voor de werkgelegenheid en zet ons op de kaart als expertisecentrum.”

Hij zal op 1 november bij ODE starten als algemeen directeur en tot dan kan men terecht bij Saartje De Boever, voorzitter van ODE Vlaanderen.