• 20/03/2012

Heijmans verwerft opdracht Variabel Onderhoud 2012-2013

Rijkswaterstaat gaat Heijmans opdracht te verlenen voor het uitvoeren van variabel onderhoud aan onder andere (weg)verhardingen, kunstwerken en geleiderail voor de komende twee jaar.

Trefwoorden: #Heijmans, #onderhoud, #Rijkswaterstaat, #wegenwerken

Lees verder

Nieuws

( Foto: Heijmans )

ENGINEERINGNET.NL -- De werkzaamheden betreffen de percelen Utrecht en Noord-Brabant-West binnen het raamcontract Variabel Onderhoud 2012-2013 (VOC).

Het contract heeft een initiële waarde van circa € 20 miljoen over twee jaar en een optie tot verlenging van tweemaal een jaar. Het betreft een voorlopige gunning die naar verwachting eind maart definitief is.

Het VOC is een nieuwe contractaanpak, waarin het variabel onderhoud niet meer is vastgelegd in voorgeschreven maatregelen en werkzaamheden. Het zorgt voor een verschuiving van activiteiten en verantwoordelijkheden van de opdrachtgever naar de opdrachtnemer.

Met als resultaat dat de (nieuwe) werkprocessen en werkmethodieken door Heijmans gedefinieerd worden. Het voorstel van Heijmans is beoordeeld op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI).

Hierbij worden naast de prijs ook de totale levenscyclus (LCC) binnen de onderhoudsfilosofie en het ontzorgen van Rijkswaterstaat meegewogen. In totaal heeft Rijkswaterstaat zeven percelen op deze wijze in de markt gezet, waarvan elke indiener er maximaal twee toegekend kon krijgen. De firma is in totaliteit op basis van kwaliteit als beste uit de bus gekomen en mag de percelen van haar voorkeur, Utrecht en Noord-Brabant-West, gaan uitvoeren.


(GL)