H.Essers neemt Tank Management over

Met de overname van het Noors-Franse Tank Management, specialist in multimodaal transport van vloeibare chemie­goederen, verruimt logistieke dienstverlener H.Essers alweer zijn aanbod.

Trefwoorden: #H.Essers, #logistiek, #overname, #Tank Management, #vloeibare chemie

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - Het familiebedrijf Tank Management werd in 2006 opgericht in Oslo, en is sindsdien uitgegroeid tot een Europese specialist in temperatuur gecontroleerd vervoer van vloeibare ladingen, specifiek voor de chemie en voeding.

Dat vervoer gebeurt voor het grootste deel via spoor, en daarnaast ook via short sea en de weg. Het is een multimodale speler met vestigingen in Oslo, Le Havre, Milaan en Rotterdam.

Het bedrijf heeft een omzet van 40 miljoen euro en telt 35 werknemers. Haar vloot bestaat uit 800 moderne isotanks om vloeistoffen onder verschillende temperatuurcondities, van -10° tot +120 °C te kunnen vervoeren.

Net als bij Huktra (twee jaar geleden ook al overgenomen door H.Essers) zijn alle units uitgerust met real-time track & trace. Binnen hun vloot kan de temperatuur daarenboven van op afstand gemonitord en ingesteld worden.

De ontwikkeling van liquid bulktransporten voor chemiegoederen, kadert in het strategisch meerjarenplan van H.Essers, dat geïntegreerde logistieke oplossingen voor de chemische gevarengoederenindustrie biedt.

Dat is een marktsegment met complexe logistieke uitdagingen, specifieke voorwaarden en strenge eisen (zoals temperatuur conditionering, veiligheid, milieu). Het bedrijf trekt daarbij meer en meer de kaart van synchromodaliteit: het slim combineren van verschillende vervoersmodi.