DHL en MG Real Estate bouwen nieuw Life Sciences and Healthcare gebouw

De nieuwe accommodatie van 28.000 m² komt in de Laekebeekindustriezone in Lot en zal uitgerust worden met geïntegreerde automatiserings­technologieën. Het wordt ook 100% CO2-neutraal.

Trefwoorden: #CO2-neutraal, #DHL, #duurzaamheid, #healthcare, #life sciences, #logistiek, #MG Real Estate

Lees verder

Techniek

( Foto: DHL )

ENGINEERINGNET.BE - DHL Supply Chain is samen met MG Real Estate van start gegaan met de bouw van een nieuwe, state-of-the-art Life Sciences and Healthcare (LSH) campus op de Laekebeekindustriezone in Lot, nabij Brussel.

De 28.000 m² grote accommodatie zal de huidige voorzieningen in Huizingen en Lot vervangen en alle activiteiten zullen onder één dak samengebracht worden. Alle 150 huidige medewerkers kunnen in de nieuwe accommodatie aan de slag.

Naast de meer dan 20 laad- en losdokken en gescheiden dokken voor gekoelde farmaceutische producten, zal er voldoende opslagruimte zijn om verdere operationele groei te ondersteunen en tegemoet te komen aan seizoensgebonden vraag.

De vestiging zal volledig voldoen aan de farmaceutische GxP-kwaliteitssystemen en ISO-standaarden en wordt uitgerust met innovatieve en geïntegreerde automatiseringstechnologieën.

Zo zullen er niet alleen de zogenaamde ‘goods-to-persons-’ en ‘pick-to-light-werkstations’ geïnstalleerd worden, maar wordt er ook gebruik gemaakt van shuttlesystemen met hoge capaciteit, geautomatiseerde verpakkingssystemen en sorteermachines, geïntegreerde gewichtscontrole en nog veel meer innovatieve oplossingen.

Bovendien is in het ontwerp rekening gehouden met een gesloten koelketen voor de handling en opslag van farmaceutische producten en komt er een grote farmaceutische verpakkingsafdeling.

Het nieuwe gebouw zal tijdens het laatste kwartaal van 2021 in gebruik genomen worden.