Studiedag: Energiedelen en lokale energie­gemeen­schappen

Lokale productie, distributie en verbruik van energie zijn essentieel voor de realisatie van de energietransitie. COGEN, Energyville, Flux50, ODE, Techlink en VITO organiseren een studiedag rond dit thema.

Trefwoorden: #COGEN, #energiedelen, #Energyville, #Flux50, #ODE, #studiedag, #Techlink, #VITO

Lees verder

Productnieuws

( Foto: COGEN )

ENGINEERINGNET.BE - Om het lokale niveau ten volle tot ontplooiing te laten komen en in het systeem te integreren, werd door de Europese Commissie in het Clean Energy Package een aanzet gegeven om concepten als energiedelen en lokale energiegemeenschappen (LEC's) mogelijk te maken.

Op basis hiervan zijn de nationale en regionale overheden momenteel bezig de lacunes in hun energieregelgeving op te vullen waardoor het energiedelen en de energiegemeenschappen concreet kunnen worden uitgewerkt en toegepast.

Om na te gaan hoe concepten als energiedelen en lokale energiegemeenschappen het meest opportuun kunnen worden uitgewerkt, hebben COGEN, Energyville, Flux50, ODE, Techlink en VITO de krachten gebundeld.

Op 22 september en 13 oktober organiseren zij samen twee studiedagen waarop verschillende deskundigen en stakeholders hun visie komen voorstellen en staven we de theorie met reële projecten die reeds worden uitgerold.

Beide studiedagen zullen ook, na inschrijving, integraal te volgen zijn via live streaming.


(Guy Leysen)

Klik hier voor meer informatie en in te schrijven voor de studiedag het Thor Park in Genk - 22 september


Klik hier voor meer informatie en in te schrijven voor de studiedag in RodeBol Events in Gent - 13 oktober.