Grensoverschrijdend multi-event in 3D Manufacturing-wereld

Vier organisaties uit de Benelux hebben het plan gesmeed om een nieuw concept in de 3D-productie aan de wereld voor te stellen: een week onderdompeling in de wereld van 3D-manufacturing.

Trefwoorden: #3D, #Brainport Eindhoven, #Flam3D, #Jakajima, #manufacturing, #Mikrocentrum

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flam3D )

ENGINEERINGNET.BE - Het evenement zal verschillende belangrijke 3D-activiteiten uit de Benelux verenigen en versterken en zal andere internationale en lokale organisatoren aanbieden om hun evenement, workshop of conferentie in die week (van 7 tot 11 juni 2021) te organiseren om zo samen een sprong voorwaarts te maken in kennis, ervaring en netwerk voor alle deelnemers.

Brainport Eindhoven, Flam3D, Jakajima en Mikrocentrum zijn elk al jarenlang actief in het ondersteunen van de 3D-productiesector. Er waren natuurlijk al nauwe samenwerkingen tussen elk van deze organisaties en een volgende stap voorwaarts lag dus voor de hand.

Om de 3D Delta Week meteen wat sterke inhoud te geven, staan er al een tiental activiteiten op de planning. Er zijn activiteiten gericht op specifieke sectoren, op R&D en industrie, op gebruikers en leveranciers. Daarnaast komen alle aspecten van de technologie aan bod.

De eerste agenda zal op de evenementwebsite worden gepubliceerd, maar de partners verwachten dat er veel meer organisatoren zullen meedoen. De georganiseerde evenementen worden zo gepland dat het logisch is om van de ene activiteit naar de andere te gaan.

Het doel van de 3D Delta Week is om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van 3D Manufacturing, om competitiever te worden als economische regio.


www.3ddeltaweek.com