Telewerkers leren samenwerken met virtuele escaperoom

I(o)T-bedrijf Xylos bundelt de krachten met Start it X om met hun virtuele escaperoom App de groeiende community telewerkers veiliger en productiever te laten werken.

Trefwoorden: #escape room, #Microsoft Teams, #Start it X, #telewerken, #Xylos

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Xylos )

ENGINEERINGNET.BE - Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben 90% Belgische organisaties hun medewerkers laten thuiswerken.

Zij hebben IT-ondersteuning nodig, en missen vaak een dynamische, verfrissende aanpak in de huidige klassieke online trainingen. Door die ‘Zoom-moeheid’ neemt het belang van creatieve, laagdrempelige IT-oplossingen alsmaar toe.

Patrick Leysen, CEO van Xylos: “Als Adoptie-specialist spelen wij daarop in door gamification in haar aanpak te integreren. Wij brengen daarom versneld tools op de markt waarmee telewerkers al gamend IT-programma’s leren gebruiken op een heel toegankelijke manier.”

Innovatie-expert Start it X ondersteunt hun bij het verfijnen van deze creatieve tools en helpt het bedrijf te groeien en extra waarde te creëren. Eén van die creatieve tools is de Escape Room App voor Microsoft Teams.

Daarin wordt een groep medewerkers in een virtuele escaperoom gezet. Ontsnappen lukt alleen als ze de functionaliteiten van Microsoft Teams optimaal gebruiken. Zo leren ze alle mogelijkheden van de software op een leuke, ontspannende manier kennen en kunnen ze efficiënter en productiever (thuis)werken.