ABB neemt Codian Robotics over

ABB heeft Codian Robotics uit het Nederlandse Ede overgenomen. Deze deltarobotspecialist is vooral actief in precieze pick-and-place-toepassingen in hygiënegevoelige industrieën.

Trefwoorden: #ABB, #B&R, #Codian robotics, #deltarobot

Lees verder

Nieuws

( Foto: ABB )

ENGINEERINGNET.BE - Hun robots zijn zowel actief in voedingsmiddelen, drank en farmaceutische producten alsook in de maakindustrie.

"De technologieën en branchekennis van Codian Robotics zijn de perfecte aanvulling op ons aanbod van voedsel- en drank-, farmaceutische, servicerobotica- en logistieke oplossingen, terwijl ze ook het machinegerichte robotica-aanbod van ABB ondersteunen”, aldus Sami Atiya, President van ABB Robotics & Discrete Automation.

Die wees er op dat de behoefte aan pick-and-place-robots, die hoge hygiënische normen garanderen, in die sectoren versneld is door de COVID-19-pandemie. Automatisering zorgt ervoor dat toeleveringsketens kunnen blijven functioneren zonder het welzijn van werknemers in het gedrang te brengen.

ABB kan hiermee een breder scala aan deltarobots en geïntegreerde oplossingen uit één hand aanbieden. "Met Codian Robotics verwerven we een van 's werelds meest succesvolle leveranciers van deltarobots met een buitengewoon trackrecord in de sector van machinebouwers. In de toekomst zullen we onze klanten volledig geïntegreerde oplossingen kunnen bieden - wereldwijd en voor alle industrieën”, aldus Hans Wimmer, President van de Machine Automation-divisie van ABB en Managing Director van B&R.

Het bedrijf, dat Freek Hartman oprichtte in 2011, telt wereldwijd 20 mensen -zo is er naast Ede ook een vestiging in de VS- en zal zijn klanten rechtstreeks blijven bedienen. Ariane L. Buining MSc wordt Managing Director. Hartman blijft aan boord.


ACHTERGROND
In 2019 werd ABB robots ondergebracht bij het automatiseringsbedrijf B&R, die midden 2017 een business unit van ABB werd.

Vorige maand nog showde ABB 2020 zijn nieuwste IRB 1300 robot op de China International Industry Fair (CIIF) in Shanghai. Dit zesassige toestel, dat een voetafdruk heeft die 83% kleiner is dan de IRB 1600 en een 27 maal snellere cyclustijd, werd helemaal ontwikkeld én gebouwd in China.

Ondertussen bouwt ABB aan zijn Robotics Factory of the Future in Shanghai. Deze productie- en researchvestiging moet de meest vooruitstrevende, geautomatiseerde en flexibele robotfabriek van de wereld worden. De opening is gepland voor 2021.