eHMI’s helpen zelfrijdende auto’s

TU Eindhoven onderzoekt hoe zelfrijdende auto's kunnen communiceren met mensen om hun bedoelingen duidelijk te maken, via lichten, geluiden of schermen met berichten.

Trefwoorden: #Apple, #auto, #Debargha Dey, #displays, #eHMI, #eye-tracking, #geautomatiseerd, #laserprojecties, #prototype, #prototype, #Stanford University, #TU Eindhoven, #virtueel, #Volvo, #zelfrijdend

Lees verder

research

( Foto: TU Eindhoven )

ENGINEERINGNET.BE - De komst van zelfrijdende auto's betekent dat we middelen moeten bedenken om de bedoelingen van deze voertuigen over te brengen, wanneer er geen bestuurder meer is om naar te kijken.

Debargha Dey is een van de onderzoekers aan TU Eindhoven die een nieuwe taal voor auto's ontwikkelt, bijvoorbeeld via zogeheten 'externe Mens-Machine Interfaces' (external Human-Machine Interfaces, eHMI's).

Een goed voorbeeld is het bekroonde onderzoek dat hij en zijn collega's deden naar afstandsafhankelijke eHMI's. “Hier hebben we gekeken naar de manier waarop mensen omgaan met een auto wanneer deze nadert."

"Uit eye-trackingtests hebben we vastgesteld dat mensen de neiging hebben om naar een auto te kijken, niet per se om oogcontact te maken met de bestuurder, maar om de bedoelingen ervan te beoordelen."

"Als een auto nadert, kijken ze eerst naar de bumper van een auto, gaan dan naar de motorkap en tenslotte naar de voorruit, op zoek naar informatie over de intentie van de bestuurder. Dit inspireerde ons om een ??interface te ontwerpen die de bedoelingen van de auto dynamisch communiceert door middel van lampjes op de bumper en de voorruit, afhankelijk van de afstand tot de voetganger.”

Op dit moment onderzoekt Dey het gebruik van dierensignalen om intentie te communiceren. “Als een kat boos is, maakt-ie zichzelf groter. Zulk gedrag is te gebruiken in genuanceerde interactieve taal, die verder gaat dan richtinggevende symbolen zoals stoptekens of tekst."

Er zijn momenteel zo'n 70 eHMI-concepten voor geautomatiseerde voertuigen. Ze variëren van het weergeven van tekstberichten op externe displays, laserprojecties op straat tot gepersonaliseerde berichten voor slimme en draagbare apparaten.

Een van de weinige eHMI-concepten die verder is gegaan dan de tekentafel, is Drive.ai, een klein bedrijf dat in 2015 is opgericht door studenten van Stanford University en nu eigendom is van Apple.

Als pilot testte het in 2018 een vloot felgekleurde busjes die vier externe schermen gebruiken om berichten door te geven aan andere weggebruikers.

Een ander voorbeeld is het 360c-concept van Volvo, dat een gestandaardiseerd communicatiesysteem omvat waarmee andere weggebruikers en autonome voertuigen kunnen begrijpen wat het hierna gaat doen.

Standaardisatie is een van de belangrijkste uitdagingen van eHMI's voor zelfrijdende auto's. Geautomatiseerde auto's kunnen zich alleen uitdrukken als ze een taal spreken die door alle andere weggebruikers wordt begrepen.

Standaardisatie zal ook bijdragen aan de acceptatie van auto's die met eHMI zijn uitgerust door het publiek. Dey ziet dit als een belangrijk doel. Er lijkt nogal wat aarzeling en wantrouwen te bestaan ??in de publieke perceptie van automatiseringstechnologie.

“Experimenten met zelfrijdende auto's stuiten op nogal wat terugslag van andere weggebruikers, waarbij sommigen zelfs stenen naar de auto's gooien. Het laat zien dat mensen een nieuwe technologie moeten begrijpen, voordat ze deze kunnen accepteren. Ik geloof dat een effectieve eHMI die duidelijk en begrijpelijk is, hierbij kan helpen."