Kortrijks Circular Materials Center geopend

POM West-Vlaanderen, Centexbel, KU Leuven en PlastIQ openden de deuren van het Circular Materials Center, het nieuwe opleidings- en onderzoekscentrum voor de kunststoffen- en textielsector.

Trefwoorden: #Centexbel, #circulair, #Circular Materials Center, #Kortrijk, #KU Leuven, #opleiding, #PlastIQ, #POM West-Vlaanderen

Lees verder

nieuws

( Foto: POM West-Vlaanderen )

ENGINEERINGNET.BE - Circulair ondernemen is aan een flinke opmars bezig. Met de opening van het Circular Materials Center (CMC) neemt West-Vlaanderen een voortrekkersrol en bundelt het alle expertise en knowhow rond circulair ondernemen.

Met meer dan 900 bedrijven, zowat 15.000 jobs en een toegevoegde waarde van meer dan 1,2 miljard euro is de speerpuntsector Nieuwe Materialen een sleutelsector voor de West-Vlaamse economie en welvaart.

De vernieuwde site integreert de bestaande test-en onderzoekshal van het Vlaams Kunststoffencentrum (VKC), een nieuwe innovatiehal, een uitgebreid opleidingscentrum en een uitgebreid aanbod aan moderne vergader- en eventfaciliteiten.

Eyecatcher in de nieuwe inkomhal is de Innovation Wall. Dit uithangbord etaleert de meest creatieve en innovatieve realisaties van bedrijven uit de sector. Jaarlijks wordt een nieuwe oproep gelanceerd om nieuwe producten voor te stellen.

De expertise, apparatuur en competenties van de partners van het CMC is er in eerste instantie voor de bedrijven. De aanwezige brede waaier bestrijkt de volledige waardeketen relevant voor de kunststof- en textielsector. Verder is er ook een professioneel training lab voor praktijkervaring met machines en een lokaal voor het theoretisch opleidingsgedeelte.

Om daarnaast ook de toekomst te helpen verzekeren, speelt het Activity Center een belangrijke rol. In deze creatieve belevingsruimte verkennen leerlingen uit het lager en secundair onderwijs de sector van nieuwe materialen. Zo worden ze warm gemaakt om later een opleiding of beroep uit de cluster van Nieuwe Materialen te kiezen.


www.circularmaterialscenter.be