Prefamac schakelt hulp van Flanders Make in

De fabrikant van chocolademachines en Flanders Make hebben hun kennis gebundeld en vervaardigden samen een machine, die meerlagige chocolade kan spuiten en nootjes nauwkeurig doseert.

Trefwoorden: #chocolademachine, #Flanders Make, #mechatronica, #Prefamac

Lees verder

Techniek

( Foto: Flanders Make )

ENGINEERINGNET.BE - Prefamac fabriceert al meer dan 30 jaar chocolademachines voor fabrikanten van koekjes, biscuits, wafels en pralines. Hun machines kunnen smelten, schilferen, koelen, zwieren, transporteren, verwarmen, ...

Myriam Schepers, zaakvoerster van Prefamac Chocolate Machines: ‘De huidige consument wil telkens iets nieuws/unieks. Dat vraagt om constante vernieuwing. Wij willen de concurrentie altijd een stuk voor zijn door innovatieve machines te ontwikkelen.’

Flanders Make hielp het bedrijf onlangs bij de zoektocht naar vernieuwing. Ze bundelden hun kennis en vervaardigden samen een machine die meerlagige chocolade kan spuiten en nootjes nauwkeurig weet te doseren.

Dankzij de mechatronica kennis van Flanders Make werd er een spuiter geïntroduceerd, die het mogelijk maakt om gesmolten chocolade beter te doseren. De machine dropt perfect smeuïge chocolade druppels of het juiste aantal nootjes, waarvan dan een uniek koekje of praline kan gemaakt worden. Een camera detectiesysteem volgt de productie verder op en kan zo eventuele productiefoutjes meteen opsporen.

De machine is bovendien modulair zodat er verschillende soorten pralines kunnen uitrollen. Naast co-design, wordt ook hard ingezet op co-creatie. Vanuit hun co-creatiecentrum in Lummen wordt de machine verder doorontwikkeld met klanten.