Belgische tak itSMF krijgt Eddy Peters als nieuwe voorzitter

De wereldwijde organisatie IT Service Management Forum (itSMF) heeft in België Eddy Peters van IT-dienstenleverancier CTG aangesteld als nieuwe voorzitter.

Trefwoorden: #CTG, #ICT, #IT, #IT Service Management Forum, #itSMF

Lees verder

HR

( Foto: CTG )

ENGINEERINGNET.BE - itSMF is een netwerk waar experten rond service management, dienstenleveranciers, klanten en verkopers kennis, ervaring en ideeën uitwisselen. Eddy Peters wordt de vijfde voorzitter in de geschiedenis van itSMF België.

Vanaf 2021 volgt hij aan het hoofd van de organisatie Bart Van Brabant, voormalig CIO van Coreso, op en tijdens zijn driejarig mandaat zal hij IT’ers helpen van elkaar te leren hoe bedrijven zich het best omvormen tot een digitale dienstenleverancier. Maar via online events zal verder ook het accent gelegd worden op een betere interactie tussen IT’ers en de andere departementen binnen bedrijven.

Technologie is matuur, frameworks en methodologieën zijn goed onderbouwd. Het menselijk aspect blijft echter een uitdaging binnen IT. Daarom zal itSMF België de relatie tussen IT’er en business de komende drie jaar hoog op de agenda plaatsen. itSMF België wil meer zijn dan een kennisplatform rond procesmatig werken.

Eddy Peters: “Het is belangrijk dat we bij itSMF als organisatie onze blik verruimen. IT is niet langer de technologie-afdeling die praat in bits en bytes. Naast die digitale dimensie moeten IT’ers de marketeer in zichzelf ontdekken en duidelijk uitleggen hoe hun code of technische oplossing de business vooruithelpt.”

COVID-19 heeft de wereldwijde organisatie itSMF daarenboven ertoe aangezet om fysieke events te vervangen door online events, waardoor hun leden toegang krijgen tot kennis van andere internationale itSMF-communities.