Onderzoekssamenwerking tussen Fraunhofer IML en Dachser krijgt vervolg

Beide partners verlengen hun samenwerking nogmaals met drie jaar. Hun partnerschap in het Dachser Enterprise Lab blijft de focus richten op de onderzoeks- en ontwikkelings­projecten.

Trefwoorden: #5G, #adaptieve warehousesystemen, #AGV, #Dachser, #Fraunhofer IML, #kunstmatige intelligentie, #logistiek, #Real-Time Locating System, #zelfrijdende voertuigen

Lees verder

Techniek

( Foto: Dachser )

ENGINEERINGNET.BE - Hierbij gaat het om digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), Real-Time Locating System (RTLS), 5G, Internet der dingen (IoT), zelfrijdende voertuigen en adaptieve warehousesystemen.

Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development bij Dachser: "De eerste stap in ons gezamenlijke onderzoekswerk is het verkrijgen van een gedetailleerd inzicht in nieuwe technologieën en hun potentieel voor de logistieke sector. Vervolgens bouwen we daarop voort om prototypes en concepten te ontwikkelen die voor Dachser en onze klanten een tastbare meerwaarde hebben."

Prof. Dr. Michael ten Hompel, Managing Director van Fraunhofer IML: "We zijn blij dat de samenwerking wordt verdergezet. De onderzoeksresultaten hebben tot nu toe bewezen hoe belangrijk toegepaste wetenschap is voor de logistiek sector en supply chain management".


ACHTERGROND
In het Dachser Enterprise Lab werken de logistieke experts van Dachser en de wetenschappers van Fraunhofer IML in laboratoriumteams aan verschillende onderzoeks- en ontwikkelingsinnovaties.

De samenwerking tussen de logistieke dienstverlener en het onderzoeksinstituut is in oktober 2017 van start gegaan en loopt nu tot oktober 2023.