Tweede proef uit VIL-project R!sult van start gegaan

Stad Mechelen en VIL zijn een tweede proefproject gestart met de ECOkoeriers Mechelen in het kader van het VIL-project R!sult. Het project test het principe van een mobiele microhub uit.

Trefwoorden: #cargofiets, #CityHub ODTH, #ECOkoeriers, #elektrische bestelwagen, #levering, #logistiek, #VIL

Lees verder

nieuws

( Foto: VIL )

ENGINEERINGNET.BE - In het eerste proefproject beleverden de cargofietsen van ECOkoeriers op een duurzame manier de Mechelse handelaars vanuit de CityHub ODTH in Mechelen-Zuid.

Deze week is nu het tweede deel van het proefproject van start gegaan waarbij een elektrische bestelwagen zich aan de Lindepoort parkeert, om nog sneller en grotere hoeveelheden te beleveren aan handelaars in de binnenstad.

Het proefproject gebeurt opnieuw in samenwerking met de ECOkoeriers Mechelen. Zij zijn reeds gestart met leveringen vanuit de CityHub ODTH naar verschillende handelaars in de binnenstad om een 0-meting in kaart te brengen. Deze gegevens brengen alle last mile leveringen in kaart en geven informatie over hoe leveringspatronen nog beter te stroomlijnen.

Inneke Vos van ECOkoeriers Mechelen: “We kregen reeds vragen van handelaars om meer en grotere pakketten naar de binnenstad te brengen. De elektrische cargofiets is echter beperkt in volume, maar met de elektrische bestelwagen als microhub kortbij kunnen we dit wel in 2 of 3 keer uitleveren zonder tijdverlies.”

Binnen dit project onderzoekt VIL, de Speerpuntcluster Logistiek, allerhande innovatieve manieren om steden duurzaam te bevoorraden. Na Gent is Stad Mechelen aan de beurt waarin het microhubconcept voor een periode van 3 maand intensief getest zal worden met de lokale handelaars.