Financiële boost voor Belgische producent van elektrische bestelwagens

Addax Motors uit Deerlijk, de enige Belgische producent van elektrische bestelwagens, krijgt een financiële injectie van 10 miljoen euro, waarvan 8 miljoen euro via een kapitaalverhoging.

Trefwoorden: #Addax, #elektrische bestelwagen, #kapitaalverhoging

Lees verder

Techniek

( Foto: Addax )

ENGINEERINGNET.BE - De oorspronkelijke aandeelhouders (familie Carrette en Daniel Kedzierski) gingen op zoek naar extra kapitaal om de Europese ambities waar te maken.

Die financiële steun vonden ze bij de Federale Participatiemaatschappij, consultancybureau Resultance en een familiale investeerder, samen goed voor een kapitaalverhoging van 8 miljoen euro. De overige 2 miljoen euro werd via een klassieke bankfinanciering bekomen.

Met deze financiële injectie zal Addax in eerste instantie zijn Europees distributiemodel uitwerken. Het bedrijf is nu al actief in twaalf landen, maar streeft naar een integrale dekking op het continent.

Intussen is het bedrijf ook gestart met de ontwikkeling van een tweede en groter bestelwagenmodel, dat dankzij een verhoogde autonomie vooral geschikt zal zijn voor post- en pakjesdiensten.

Verder werd ook al gestart met de aanwerving van extra medewerkers om deze groeiprojecten kracht bij te zetten.