• 11/05/2012

Chinese vice-premier Li Keqiang bezoekt Belgische Umicore-vestiging

Umicore werd in de rondreis van Chinese vice-premier opgenomen als een voorbeeld van een vooruitstrevende technologie op recyclagevlak.

Trefwoorden: #china, #chinese premier, #recyclage, #umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE -- Umicore had de eer de vice-premier van de Staatsraad van de Volksrepubliek China, Li Keqiang en prins Filip te verwelkomen in haar recyclagefabriek in Hoboken (België).

Dit vond plaats in het kader van het tweedaagse officiële bezoek aan de Europese instellingen in België van de Chinese vice-premier.

Dhr. Li Keqiang is onder meer bevoegd voor economie en klimaatverandering in de Volksrepubliek China. Hij bezocht België om hooggeplaatste leden van de Europese instellingen en de Belgische regering te ontmoeten.

Umicore werd in de rondreis van dhr. Li opgenomen als een voorbeeld van een vooruitstrevende technologie op recyclagevlak.

Marc Grynberg, gedelegeerd bestuurder van Umicore: “We zijn zeer vereerd met het bezoek van vice-premier Li Keqiang. Umicore is sterk aanwezig in China en we hebben de voorbije jaren consistent in onze Chinese activiteiten geïnvesteerd. We kijken ernaar uit om te blijven bijdragen aan de economische groei in China, en meer bepaald in het domein van de duurzame technologieën.”

“China’s toenemende inspanningen betreffende milieubescherming en energie- en grondstoffenefficiëntie vereisen nieuwe materialen en de best beschikbare technologieën. Als een leider in materiaaltechnologieën wil Umicore graag, samen met haar Chinese klanten, bijdragen aan het bereiken van deze doelstellingen”.

Umicore beschikt vandaag over negen industriële vestigingen in de Volksrepubliek China. Vijf daarvan zijn joint ventures met Chinese partners. Umicore heeft ook vier commerciële kantoren in China en een regionaal hoofdkantoor in Shanghai. De joint ventures inbegrepen stelt Umicore meer dan 2 000 mensen tewerk in China.


(KV)