Daikin investeert in Gents hypermodern ontwikkelingscomplex

Daikin Europe kiest voor Gent als nieuwe locatie voor het EMEA Development Center (EDC), omdat de huidige vestigingen in Oostende en Gent stilaan uit hun voegen barsten.

Trefwoorden: #Daikin, #EDC, #koeling, #ontwikkelingscomplex, #UGent, #warmtepompen, #Wetenschap Park Universiteit Gent

Lees verder

Techniek

( Foto: Daikin )

ENGINEERINGNET.BE - Het huidige ontwikkelings­complex (EDC) heeft nood aan extra capaciteit, test­kamers en ruimere onderzoeksfaciliteiten met de nieuwste technologieën. Daarom wil Daikin in de tweede helft van 2021 starten met de bouw van een hypermodern ontwikkelingscomplex op de site van het Wetenschap Park Universiteit Gent.

Het nieuwe gebouw zal uit twee delen bestaan: testfaciliteiten en kantoorruimte. De testruimtes, met een totale oppervlakte van zo’n 4.000m², zullen wereldwijd tot de meest geavanceerde in hun soort behoren.

Zo komen er de nieuwste EMC-kamers (ElectroMagnetic Compatibility) en testruimtes voor o.a. specifieke partikels-, afvoer-, en materiaalanalyses. Verder wordt de uitvoering van de nieuwbouw gepland volgens de meest vooruitstrevende energie-efficiënte normen, waaronder nZEB (nearly Zero-Energy-Building) en een BREAAM Excellent certificaat.

De kantooraccommodatie zal zo’n 13.000m² beslaan en plaats bieden aan zo’n 500 medewerkers. Tegen 2025 verwacht het bedrijf zo’n 380 medewerkers bij het EMEA Development Center tewerk te stellen.

De overige ruimte in het kantoorgebouw kan ingenomen worden door medewerkers van UGent of andere onderzoeksbedrijven.