H.Essers plant strategische overname onderdeel Nederlandse groep

Logistiek dienstverlener H.Essers voert ver­gevor­derde gesprekken rond de overname van logistieke en transport­activiteiten (in en vanuit Bergen op Zoom) van de Nederlandse Meeus Group.

Trefwoorden: #chemie, #H.Essers, #logistiek, #Meeus Group, #multimodaal, #overname

Lees verder

Techniek

( Foto: H.Essers )

ENGINEERINGNET.BE - De overname past binnen het meerjarige groeiplan van H.Essers om verder fors te investeren in de geavanceerde chemielogistiek en de verdere geografische ontwikkeling van zijn activiteiten in Nederland.

Het gaat in dit geval om een overname van de chemiecluster van de groep en twee verhuisbedrijven (8 vestigingen in Nederland, en 1 in Frankrijk): Mepavex Logistics (warehousing en value added services), Meeus Transport (internationaal transport tussen vooral Nederland en Frankrijk), Meeus France, Meeus Freight Management en BGT (expeditieactiviteiten), Darvi Transport (Benelux vervoer), MCT (een inland containerterminal), en de verhuisbedrijven van het UTS-netwerk UTS van den Berg en van Egeraat Verhuizingen. De bedrijven blijven allemaal actief onder de eigen naam.

Met de overname versterkt het bedrijf ook het eigen transport- en distributienetwerk in Nederland. De vloot van de Meeus Group omvat 110 trekkers en 590 trailers en containerchassis.

De onderhandelingen zitten momenteel in een vergevorderde fase, de afronding van de overname is voorzien voor eind dit jaar. Er worden geen verdere financiële overnamedetails bekend gemaakt.