Kaspersky en Alias Robotics verbeteren bescherming van industriële robots

Om de cyberbescherming te versterken voor robots die worden gebruikt in de operationele technologie (OT) -infrastructuur, hebben Kaspersky en Alias Robotics een samenwerking opgezet.

Trefwoorden: #Alias Robotics, #beveiliging, #cybercrime, #industriële robot, #Kaspersky, #robotica

Lees verder

Nieuws

( Foto: Alias Robotics )

ENGINEERINGNET.BE - Robotica is een van de belangrijkste componenten van Industrie 4.0. De implementatie van industriële robots neemt toe en de markt zal naar verwachting exponentieel groeien en tegen 2025 meer dan 23,8 miljard euro bedragen.

Robots worden in veel industriële operaties gebruikt en vertegenwoordigen een ander type eindpunt in OT-infrastructuur. Het beschermen ervan vereist echter een speciale aanpak, aangezien robots een afzonderlijk, complex en verbonden systeem vertegenwoordigen met specifieke protocollen en tools.

Zoals uit een recente casestudy blijkt, kunnen Kaspersky Industrial CyberSecurity en Robot Immune System, een speciaal robot-endpoint-beschermingsplatform van Alias Robotics, samen met succes aanvallen op OT-netwerken met robots voorkomen, controlestations versterken en roboteindpunten beschermen tegen compromittering.

Dit werd getest met drie aanvalsvectoren, waaronder de insider van het procesnetwerk, de insider van de controller en het compromitteren van het robotbesturingssysteem (ROS) -netwerk.