Nieuw beursconcept: METAV digital

De Metav reloaded-beurs van maart 2021 gaat digitaal. De enige optie nu Messe Düsseldorf alle evenementen in het eerste kwartaal van 2021 annuleerde.

Trefwoorden: #Düsseldorf, #hybride, #Metav, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Messe Düsseldorf )

ENGINEERINGNET.BE - De virtuele METAV in maart krijgt een drieledige structuur mee: de virtuele tentoonstelling, intelligente matchmaking en websessies, die trouwens al sinds juni plaatsvinden, zo lichtte dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van organisator VDW (Duitse Vereniging voor machinebouwers), toe.

Voor de virtuele beurs ontwerpen exposanten hun eigen driedimensionele digitale beursstand die ze vullen met eigen digitale content: documentdownloads, productinformatie en -presentaties met bewegende beelden, 3D-modellen, ...

Daarnaast is een Intelligente Matchmaking ontwikkeld om exposanten en bezoekers via persoonlijke profielen te matchen. Die matches worden gerealiseerd aan de hand van de Matchingscore die de overlap van interesses tussen profielen precies aangeeft.

Via het derde element, de Web Sessies, bereiken exposanten hun publiek live en online in presentaties van 20 minuten over hun productinnovaties, toepassingen,… die ze in een discussieplatform verder kunnen toelichten.

Het digitale aanbod wordt een vast onderdeel van een hybride METAV, aldus Schäfer. "Het hybride concept zal ook worden overgenomen met METAV 2022, dat in samenwerking met Messe Düsseldorf gepland staat voor 8 tot 12 maart 2022.