Burkhard Eling is nieuwe CEO van Dachser

Sinds 1 januari is Burkhard Eling aangesteld als Chief Executive Officer (CEO) en als woord­voerder van de Raad van Bestuur bij logistiek dienstverlener Dachser.

Trefwoorden: #Burkhard Eling, #CEO, #Dachser

Lees verder

HR

( Foto: Dachser )

ENGINEERINGNET.BE - Eling komt aan het hoofd van de business unit Corporate Strategy, Human Resources & Marketing, wat ook Corporate Key Account Management en Corporate Governance & Compliance omvat.

Hij volgt Bernhard Simon op, die midden 2021 het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van het familiebedrijf zal overnemen.


ACHTERGROND
Eling (49) trad in 2012 bij het bedrijf in dienst als hoofd van de business unit Finance, Legal & Tax. Het jaar daarop trad hij toe tot de Raad van Bestuur als Chief Financial Officer (CFO). Sindsdien is hij ook verantwoordelijk voor Idea2net, het strategische innovatieprogramma van de logistiek dienstverlener.

Als afgestudeerd industrieel ingenieur werkte hij eerder voor Bilfinger, een industriële dienstverlener, waar hij hoofd was van de controle- en interne auditafdelingen. Verder was hij CFO van een Amerikaanse dochteronderneming en van een internationale dienstverlener op het gebied van facilitair management.

Hij begon zijn carrière bij de bouwbedrijven Hochtief en Philipp Holzmann.