Volvo Cars krikt Gentse elektrische productiecapaciteit fors op

Volvo Cars plant een verdrievoudiging van de productiecapaciteit voor elektrische wagens in zijn Gentse fabriek om tegemoet te kunnen komen aan de groeiende vraag naar oplaadbare wagens.

Trefwoorden: #autobatterij, #elektrische wagen, #Gent, #Recharge, #Volvo Cars

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - De bekendmaking van deze capaciteitstoename komt er naar aanleiding van de verkoopresultaten voor 2020, waaruit een sterke groei van de vraag naar de Recharge-modellen (hun oplaadbare wagens) blijkt.

Tegen 2022 zal de fabriek in Gent meer dan drie keer zoveel elektrische wagens kunnen produceren als nu, goed voor ongeveer 60% van de totale productiecapaciteit van de fabriek.

Gent bereidt zich momenteel voor om later dit jaar te starten met de productie van een tweede volledig elektrisch aangedreven model op basis van de modulaire voertuigarchitectuur CMA. In de fabriek wordt nu al de XC40 Recharge gebouwd en een plug-inhybride versie van de XC40.

Volvo Cars is vastbesloten om een vooraanstaande fabrikant van elektrische wagens te worden. Vorige maand kondigde het bedrijf ook al aan dat het elektromotoren gaat assembleren in zijn fabriek voor aandrijflijnen in het Zweedse Skövde en van plan is om tegen het midden van dit decennium zijn elektromotoren volledig in-house te produceren.

Om dit allemaal de realiseren zal het bedrijf de komende jaren 69,5 miljoen euro investeren.