Voka West-Vlaanderen plant digitale experimenteerruimte

Voka West-Vlaanderen gaat in samenwerking met Flanders Make, Howest, Ilvo, POM West-Vlaanderen, Sirris, TuaWest en Vives een digitale experimenteer­ruimte voor kmo's uitbouwen.

Trefwoorden: #digitale transformatie, #digitalisering, #experimenteerruimte, #VOKA, #West-Vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: sitthinan - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In deze digitale experimenteer­ruimte kan een kmo bijvoorbeeld terecht om zijn voorraadbeheer te optimaliseren met gebruik van sensortechnologie. Die toepassing kan aan het lab worden voorgelegd en getest.

Naast het gebruikmaken van de beschikbare infrastructuur, methodieken en technische expertise van de kennispartners, zullen ze er ook begeleiding kunnen krijgen voor hun projecten rond nieuwe (datagedreven) digitale technologieën en voor de integratie en toepassing ervan in hun concrete bedrijfsrealiteit.

Uniek is de samenwerking tussen het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld. De oprichting kadert in een Vlaams project, waarbij Voka digitale experimenteerruimtes op zal richten in elke provincie. Hiervoor werden de beste lokale partnerschappen aangegaan om de digitale experimenteerruimtes tot een succes te maken.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits maakt 5,14 miljoen euro vrij voor het project. In maart 2021 zullen de digitale experimenteerruimtes operationeel zijn.