Solvay lanceert waterstofplatform

In dit waterstofplatform gaat Solvay alle innovatie binnen het bedrijf samenbrengen voor de opkomende waterstofeconomie. Het gaat hierbij zowel om materiële als chemische oplossingen.

Trefwoorden: #elektrolyse, #hydrogen, #polymeer-membraan, #Solvay, #waterstof, #waterstofplatform

Lees verder

Techniek

( Foto: audioundwerbung - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De kern van het platform wordt gevormd door de polymeer-membraantechnologie van Solvay, die een noodzakelijk onderdeel vormt van het productieproces van waterstof.

Door de oprichting van het platform verhoogt het bedrijf zijn investeringen voor deze opkomende markt, met inbegrip van de inspanningen op het gebied van onderzoek en innovatie. Vanaf dit jaar worden alle teams voor onderzoek, engineering, verkoop en marketing samengebracht om een toegevoegde waarde voor de waterstofmarkt te creëren.

Hun membraantechnologie Aquivion moet een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de markt van elektrolysers en brandstofcellen en daarnaast zullen ook andere toepassingen en componenten op de markt gebracht worden, zoals bijvoorbeeld waterstoftanks.

Ilham Kadri, CEO van Solvay: "Groene waterstof wordt een van de meest competitieve koolstofarme oplossingen voor het transport en ik ben er trots op dat onze membraantechnologie een sleutelelement zal zijn in de overgang naar een schonere mobiliteit en zal helpen in de strijd tegen de wereldwijde klimaatverandering."

Als onderdeel van dit engagement heeft het bedrijf zich ook aangesloten bij de Hydrogen Council, een wereldwijd initiatief onder leiding van verschillende CEO’s dat toonaangevende bedrijven met een gezamenlijke visie en langetermijnambitie voor waterstof samenbrengt om de overgang naar schone energie te bevorderen.