Nieuwe certificeringen maken Rockwell Automation ’cyberveiliger’

Omdat industri?le bedrijven hun productie- en IT-systemen steeds meer verbinden, lopen ze ook steeds meer risico door cyberdreigingen die gericht zijn op industriële besturingssystemen.

Trefwoorden: #beveiliging, #certificering, #cybersecurity, #IEC 62443-3-3 cybersecuritystandaard, #Rockwell Automation

Lees verder

Techniek

( Foto: Rockwell Automation )

ENGINEERINGNET.BE - Om aan de vraag naar ondersteuning bij de beveiliging van systemen te kunnen voldoen, blijft Rockwell Automation haar cybersecurity-certificeringen uitbreiden en integreert het bedrijf steeds vaker geavanceerde beveiligingsmogelijkheden in zijn productlijnen.

Het bedrijf werd onlangs gecertificeerd voor de IEC (International Electrotechnical Commission) 62443-3-3 cybersecuritystandaard. De certificering (uitgevoerd door TÜV Rheinland) geeft aan dat het in staat is om veilige productiesystemen te installeren en te configureren. Hiermee wordt voldaan aan de veiligheidseisen op niveau 1, zoals gedefinieerd in de wereldwijde standaard.

Daarnaast worden ook geteste en gevalideerde referentie-architecturen aangeboden voor de implementatie van een gecertificeerd productiesysteem. De architecturen zijn ontwikkeld om klanten te helpen bij het certificeren van hun productiesystemen.

Onlangs verwierf het bedrijf ook nog een ISO 27001 certificering, waarmee wordt bevestigd dat het informatiebeveiligingsbeheersysteem dat wordt gebruikt om gegevens te beschermen, aan de eisen voldoet.