VINCI Energies heeft Legendre Conveyors overgenomen

VINCI Energies Belgium neemt Legendre Conveyors over. Het derdegeneratie familiebedrijf is gespecialiseerd in transportsystemen en lijnmanagement, vooral in de drankenmarkt.

Trefwoorden: #afvullijn, #drankenindustrie, #Legendre Conveyor, #logistiek, #verpakking, #VINCI Energies Belgium

Lees verder

Techniek

( Foto: VINCI Energies )

ENGINEERINGNET.BE - Voortaan maakt Legendre uit Groot-Bijgaarden, dat 28 medewerkers telt en actief is in meer dan twintig landen, deel uit van de Industry & Software Solutions divisie van VINCI Energies Belgium. De broers Olivier en Mathieu Legendre zullen de nieuwe business unit leiden. Met deze overname bevestigt VINCI Energies zijn positie als integrator in de zuivelindustrie en schuift het nu ook naar de brouwerij- en frisdrankensector.

“Met onze Actemium Business Units en de overname in 2018 van AVT, dat zich specialiseert in heavy load transport, machinebouw, robot- en integratieprojecten op maat, hebben we de laatste jaren een compleet aanbod ontwikkeld voor de automatisering van processen en verpakkingslijnen", aldus Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium.

"Door de overname van Legendre, zetten we verdere stappen in de ontwikkeling van ons logistieke aanbod.” De overname past in een strategie van een one-stop-shop aanbod en een klantgerichte aanpak met een doorgedreven expertise in end-of-line.


Op de foto (v.l.n.r.): Filip Aerts (Finance Director VINCI Energies Belgium), Mathieu Legendre, Olivier Legendre, Luc Clabout (Managing Director van de divisie Industry & Software Solutions bij VINCI Energies Belgium

ACHTERGROND
Legendre werd in 1948 opgericht en focuste op transportsystemen. Het bedrijf werd exclusief vertegenwoordiger van Ortman + Herbst en Kettner in de Benelux. Het ging later volledige afvullijnen bouwen en beheren in de drankenindustrie. In 2013 nam het derde generatie familiebedrijf Packaging Creative Systems over.

In België is VINCI Energies actief in industriële automatisering, energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, gebouwtechnieken, brandbeveiliging en facilitaire diensten via de merken Actemium, Axians, Cegelec, Omexom en VINCI Facilities, alsook via verschillende lokale merken. VINCI Energies Belgium telt 2.790 medewerkers en realiseert een jaarlijkse omzet van 565 miljoen euro.