AGV tandwielkast series met schuine vertanding

Als producent van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels kreeg Apex Dynamics steeds meer vragen over tandwielkasten voor Automatisch Geleide Voertuigen (AGV's).

Trefwoorden: #AGV, #Apex Dynamics, #tandwielkast

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Daarom komen we nu met een serie tandwielkasten specifiek voor dit type mobiele robot, de GL serie. Deze high-end serie vult de bestaande medium-end PD/PDR en de PL/PLR aan en biedt een aantal technische voordelen. De serie en alle onderscheidende aspecten bespreken we in dit artikel.

Een AGV is een Automatisch Geleid Voertuig, een mobiele robot die veelal ingezet wordt in industriële toepassingen om materialen te vervoeren in een fabriek of depot. Sinds de late 20e eeuw zijn AGV’s in de logistieke sector steeds belangrijker geworden en staan centraal in veel processen.

High-end tandwielkast voor AGV toepassingen
Voor specifiek deze markt heeft Apex Dynamics, naast de genoemde medium-end PD/PDR en PL/PLR, een high-end versie ontwikkeld: de GL serie. Het voornaamste verschil tussen deze series is dat de GL-serie schuinvertand is uitgevoerd en de verdraaispeling maximaal 3 boogminuten (1-traps) is. Bij deze serie zijn de flens èn het huis uit één roterend deel, zodat dit ideaal is om het wiel tegenaan te monteren én af te steunen, zonder een hoog buigmoment te krijgen.

Uitvoering met volle ingaande as
Naast GL serie is er ook een GLS uitvoering met een volle ingaande as (met of zonder spie), speciaal voor die applicaties waar de wielen of Poelie niet door een motor word aangedreven. De GL serie heeft een voerbrengverhouding van 3:1 tot 90:1.

De GL/GLS serie is anders opgebouwd dan een reguliere planetaire tandwielkast: Wat normaal het stationaire huis is, is nu de roterende uitgaande flens en wat normaal de uitgaande as is, is nu het stationaire deel wat aan het frame gemonteerd wordt. Door deze constructie is het ook mogelijk om een overbrengverhouding van 2 te krijgen.

Tandwielkast geschikt voor AGV toepassingen
De meest geschikte tandwielkasten voor AGV toepassingen hebben:

  • Tandwielkasten met een planetaire overbrenging, deze hebben de hoogste koppeldichtheid en zijn dus compact.
  • Een laag geluidsniveau en hoge breukresistentie of overbelastingsveilig door schuine vertanding.
  • Een hoge positioneer nauwkeurigheid doordat hij zeer spelingarm is.
  • Lagers welke overgedimensioneerd zijn en kunnen daardoor hogere radiale belastingen aan. (Dus een hogere netto payload)
  • Vele overbrengverhoudingen, van 2:1 tot 90 : 1.
  • De mogelijkheid om alle draaistroom-, stappen – en servomotoren aan te bouwen.
  • Een hoog rendement, om de elektrische energie zo efficiënt mogelijk om te zetten in bewegingsenergie.

Andere toepassingen GL/GLS serie
Naast de toepassing in AGV’s kan de GL/GLS serie ook ingezet worden in andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld (tand)riemaandrijvingen, positioneertafel of wiel-aandrijvingen voor de e-mobility.

Neem contact op met een van de specialisten van Apex Dynamics voor meer informatie of download de brochure.Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.