CO2logic zet strijd tegen wereldwijde plasticvervuiling verder

Het bedrijf lanceert nieuwe website en breidt dienstverlening uit met als doel het terugdringen van de globale plasticvervuiling en de circulaire economie van plastics stimuleren.

Trefwoorden: #circulaire economie, #CO2logic, #plastic, #plasticneutraliteit

Lees verder

Techniek

( Foto: CO2logic )

ENGINEERINGNET.BE - Met de lancering van het ‘Plastic Neutral-label’ en bijhorende diensten zet CO2logic een grote stap in het ondersteunen van meer organisaties naar plasticneutraliteit.

Aan de hand van een 4-stappen methode wil het bedrijf dat doel bereiken. De eerste stap is om de plasticvoetafdruk te berekenen, om deze in de tweede stap te verminderen. De derde stap is om het niet-reduceerbare en resterende plasticverbruik te compenseren door inzameling van plasticafval en recyclage-initiatieven wereldwijd te ondersteunen. De laatste stap is om eerlijk en transparant te communiceren over de impact.

Op hun nieuwe website www.plastic-neutral-label.org (nog in opbouw) kunnen organisaties informatie vinden over het label en het certificeringsproces, de plasticprojecten en de problematiek rond plastic. Via de website kunnen ze ook rechtstreeks contact opnemen met het Plastic Neutral team om aan de slag te gaan met hun plasticvoetafdruk en reductieplan.

CO2logic (klimaat- en milieuadviesbureau) stelt het concept van plasticneutraliteit voor om de groeiende trend van plasticafval te keren. Hierbij zet het haar expertise op het gebied van milieubeoordeling in voor plastic footprinting en begeleidt het haar klanten bij reductie- en compensatiestrategieën.

Het nieuwe ‘Plastic Neutral’-label is een garantie voor engagement en transparantie, om pogingen tot greenwashing tegen te gaan. De berekeningsmethodologie is in overeenstemming met de nieuwe standaard die in februari 2021 is uitgebracht door het onafhankelijke internationale certificatiebureau Verra en het 3R Initiative.

Na de berekening van de plasticvoetafdruk van de klant volgt de verificatie door het internationaal erkende bureau Vinçotte, waardoor CO2logic wetenschappelijke nauwkeurigheid en onafhankelijkheid kan garanderen.

Door al deze initiatieven wil het klimaat- en milieuadviesbureau de circulaire economie van plastic stevig laten groeien.