Zelfbediening in logistiek onderzocht

Het principe van zelfbediening wordt het nog maar zelden toegepast voor het ontvangen van mensen en goederen in bedrijven. Het VIL-project Self-service in Logistics wil dit introduceren.

Trefwoorden: #logistiek, #self-service, #VIL, #zelfbediening

Lees verder

Nieuws

( Foto: blankstock - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - In de logistiek is een gestroomlijnd proces van A tot Z de sleutel tot succes. Het ontvangen van mensen en goederen bij bedrijven is in de meeste gevallen nog een manueel en tijdsintensief proces dat resulteert in vertragingen, fouten door miscommunicatie, schade,… en uiteindelijk tot een aanzienlijke stijging van kosten.

Binnen het project zal VIL het hele proces van receptie (toegangscontrole, follow-up, yard management,…) bij de deelnemende bedrijven in kaart brengen. De doelstelling is het omzetten van het manuele aspect naar een semi- of volautomatisch geheel. Door zelfbediening te introduceren in logistiek zal men tot een efficiënter en veiliger yard management komen door o.a. technologische ondersteuning.

De inzet van automatisatie kan bedrijven veel voordelen opleveren: tijdswinst, een verhoging van de servicegraad aan een lagere kost en een efficiëntere inzet van chauffeurs, laaddokken en materieel.


Startende projectdeelnemers:
Decathlon, Generix Group, iOnLogistics, Nike, Renewi, Scania Parts Logistics en UNILIN. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn in dit project, kunnen nog altijd mee op de kar springen.