Airbus en TNO ontwikkelen laser­communicatie­terminal voor vliegtuigen

Het project UltraAir is gestart voor de ontwikkeling van een demonstratiemodel van een lasercommunicatieterminal voor vliegtuigen, in het kader van het ScyLight-programma van ESA.

Trefwoorden: #Airbus, #ESA, #lasercommunicatie, #lasercommunicatieterminal, #ScyLight-programma, #terminal, #TNO, #UltraAir, #vliegtuigen

Lees verder

Techniek

( Foto: TNO )

ENGINEERINGNET.BE - Het programma omvat het ontwerpen, bouwen en testen van een demonstratiemodel van de UltraAir-technologie.

Lasercommunicatie biedt ongeëvenaarde overdrachtssnelheden, veilige en robuuste data, waarmee ook in het komende decennium aan commerciële behoeften is te voldoen.

Dankzij de beoogde UltraAir-terminal kunnen er laserverbindingen tot stand worden gebracht tussen vliegtuigen en satellieten die op 36.000 kilometer afstand in een geostationaire baan om de aarde draaien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie met een uiterst nauwkeurig en stabiel opto-mechatronisch systeem.

Het technologie-demonstratiemodel maakt de weg vrij voor een toekomstig UltraAir-product, waarmee datasnelheden van gigabits per seconde zijn te bereiken, terwijl verstoring wordt tegengegaan en de kans op intercepties klein is.

Op deze manier draagt UltraAir er aan bij dat militaire luchtvaartuigen verbinding kunnen maken met een gevechtscloud, en kunnen op de langere termijn passagiers van luchtvaartmaatschappijen gebruik maken van het SpaceDataHighway-netwerk van Airbus via snelle dataverbindingen.

Airbus coördineert de ontwikkeling van de terminal, en het testen op de grond en in de lucht. TNO stelt haar ervaring op het gebied van uiterst nauwkeurige opto-mechatronica ter beschikking.

De eerste tests zullen eind 2021 plaatsvinden in laboratoria van Tesat, een Duitse dochteronderneming van Airbus.

Begin 2022 worden op het Spaanse eiland Tenerife grondtests uitgevoerd, waarbij een verbinding tot stand zal worden gebracht tussen een UltraAir-demonstratiemodel en de laserterminal aan boord van de Alphasat-satelliet.

Voor de uiteindelijke verificatie zal het UltraAir-demonstratiemodel medio 2022 worden geïntegreerd in vliegtuigen, zodat het ook tijdens vluchten kan worden getest.