Joint venture met DEME gaat Japanse offshore windparken bouwen

DEME Offshore en Penta-Ocean Construction, de grootste Japanse maritieme aannemer, zijn overeengekomen om een joint venture op te richten voor de bouw van offshore windparken in Japan.

Trefwoorden: #DEME, #DEME Offshore, #Japan, #joint venture, #offshore windpark, #Penta Ocean

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Japan heeft een nieuwe regelgeving ingevoerd voor het opwekken van windenergie op zee en in havengebieden. Dit jaar zou de eerste veilingronde voor windparken moeten plaatsvinden.

Het land heeft hierbij een ambitieus doel vooropgesteld: tegen 2030 wil het 10 GW offshore windenergie ontwikkelen. Hoewel de windomstandigheden er zeer gunstig zijn, heeft Japan ook een complexe bodemgesteldheid, bestaande uit een mix van zand en gesteente.

Niels van Berlaer, Business Unit Director Asia-Pacific bij DEME Offshore: “Als gevolg van deze complexe omstandigheden is er vaak nood aan expertise in het uitvoeren van boorwerken op de locaties voor offshore windparken. Door de krachten te bundelen, kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de offshore windsector in Japan op lange termijn.”

Tetsunori Ohshimo, Senior Managing Executive Officer, Head of Offshore Wind Farm Business Division Group bij Penta-Ocean: “De nieuwe joint venture wordt een toonaangevende, gespecialiseerde aannemer voor offshore waterbouwkundige projecten in Japan, die onze ruime ervaring en geavanceerde technologie bundelt.”

In de joint venture, die momenteel opgericht wordt, komen 51% van de aandelen in handen van Penta-Ocean en de overige 49% zijn voor DEME Offshore.


ACHTERGROND
De nieuwe joint venture bundelt de waterbouwkundige kennis van DEME Offshore en zijn decennialange ervaring in de sector van hernieuwbare energie met de gespecialiseerde maritieme bouwtechnologie van Penta-Ocean.