Kuehne+Nagel en Atlas Copco winnen Foreign Investment Trophy 2021 awards

Beide internationale bedrijven met investeringsprojecten in Vlaanderen gingen met een trofee naar huis tijdens de Foreign Investment Trophy als beloning voor hun investeringen.

Trefwoorden: #Atlas Copco, #Flanders Investment & Trade, #Flanders Investment Trophy, #investeringen, #Kuehne+Nagel

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - De Foreign Investment Trophy-ceremonie vond dit jaar plaats in erg beperkte kring, waar onder meer Vlaams minister-president Jan Jambon bij was. Geregistreerden konden kon de uitreiking online volgen. Er werden twee awards uitgereikt.

De Zwitserse logistieke dienstverlener Kuehne+Nagel (foto links) wint de Foreign Investment of the Year Trophy 2021. Dit bedrijf opende in 2020 een logistiek centrum voor farmaceutische en medische producten op Brucargo, het vrachtgebied van Brussels Airport, in Machelen. Bovendien begon de Zwitserse logistieke speler in datzelfde jaar met de bouw van een Europees distributiecentrum ter waarde van 75 miljoen euro in Tessenderlo. Goed voor 150 extra banen in 2021 en nog eens 350 in de daaropvolgende jaren.

Kuehne+Nagel werd tot winnaar uitgeroepen na twee stemrondes door een professionele jury en het grote online publiek. Het Zwitserse bedrijf haalde het van de Franse ECA GROUP en van het Belgisch-Nederlandse Bleckmann en het Britse Gymshark.

De Zweedse industriële groep Atlas Copco (foto rechts) neemt de Lifetime Achievement Trophy 2021 mee naar huis. Dit bedrijf streek voor het eerst neer op Vlaamse bodem in 1955 met de opening van een sales- en servicebedrijf in Brussel dat kort daarna naar Overijse zou verhuizen. Een jaar later volgde de eerste grote overname in de regio, toen de Zweedse groep het Antwerpse Arpic Antwerp overnam.

In de jaren 60 werd hun compressorenproductie overgebracht van Zweden naar Vlaanderen. Tegenwoordig stelt Atlas Copco zo’n 3.400 mensen te werk in Vlaanderen en vloeit bijna 60% van de totale groepsomzet voort uit twee bedrijfstakken waarvan de hoofdzetels zich in Vlaanderen bevinden.


Met deze ceremonie onderlijnt Flanders Investment & Trade, het Vlaams agentschap voor internationaal ondernemen,het belang van buitenlandse investeringen voor de Vlaamse veerkracht, (kennis)economie, tewerkstelling en welvaart.