• 28/03/2012

Op zoek naar duurzame oplossingen voor uw compressor?

Dankzij de ER-recuperatiemodule van Atlas Copco kunt u alvast een deel van de door uw compressoren opgewerkte thermische energie recupereren.

Lees verder

Productnieuws

Een compressor is in de eerste plaats bedoeld om perslucht te produceren en uiteraard niet om te dienen als warmtegenerator. De energiefactuur vertegenwoordigt meer dan 70% van de totale gebruikskost van een luchtcompressor. Het zou dus jammer zijn geen rekening te houden met de mogelijkheden om een deel van deze energie te recupereren.

Er valt zo heel wat kostenbesparing te halen uit herwinning van compressiewarmte onder de vorm van heet water, door het gebruik van speciale warmtewisselaars.

Hierdoor kan het verbruik van traditionele brandstoffen om water te verwarmen drastisch verlagen en zo zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Om dit recuperatieproces te vereenvoudigen heeft Atlas Copco een zelfstandige ER-recuperatiemodule ontwikkeld voor compressoren tussen 11 en 315 kW.

Het is een kant-en-klare oplossing met alle nodige componenten en regelsystemen aan boord.

Ze kan aangekoppeld worden op bestaande oliegesmeerde en olievrije schroefcompressoren van bijna alle merken, zowel watergekoeld als luchtgekoeld.

Omdat ze rekening houdt met alle variabele factoren van de compressor, kan hiermee een recuperatie-efficiëntie tussen 50 en 90% behaald worden.

In tijden waarin de energieprijs hoge toppen scheert is het dus zeker aangewezen om de eigen persluchtcentrale eens onder de loep te nemen.

Bereken zelf uw besparing!
Energy recovery calculator

U vindt Atlas Copco op de vakbeurs Maintenance (18 & 19 april 2012) in Antwerpen, stand C2024.

Meer informatie
Atlas Copco
Brusselsesteenweg 346 - B-3090 Overijse
Tel. 02 689 05 11
bga.info@be.atlascopco.com
www.atlascopco.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Atlas Copco



Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.

Wenst u ook een nieuw product in de markt te zetten, uit te pakken met een succesverhaal bij een klant, te inviteren voor een cursus, seminarie of event?
Klik hier.